Nu vänder det mä ljuset.

Nu har midsommar varit här, men vart tog den vägen. Den kom sågs å segrades. Alltså jag hängde inte riktigt mä. Vet att jag har varit i Riga på midsommarafton, fin stad å jätte kul att ha varit där. Men den rätta midsommar känslan infann sej aldrig riktigt men det var skönt att inte vara hemma. Sen så kom vi hem till Stockholm på midsommardans fm. Sen på kvällen så grillade vi lite å åt lite chips å godis å hade det riktigt mysigt. Men vipps vaar det söndan efter midsommar. Jag hann inte riktigt mä.... Sen nu när det är förbi säger ju folk att det vänder att nu bli det mörkare å mörkare om kvällarna. Tja... inget jag lider av än men.. om några veckor när jag äntligen får mitt "lilla" barn igen å då i hela 3.5v å killen får semester. Men då har vi ju hela dagarna på oss att bara ha kul, umgås å göra saker på. Ja undra hur denna vinter blir, som den som var eller om det blir liiite mindre snö. För mej har denna vinter varit som när jag var liten så jag trivdes som fisken i vattnet. Men jag gillar inte att kylan höll i sej så länge, det kommer jag inte ihåg om det var så när jag var liten men.. denna härliga snömängd :P. Jaja det är en stund kvar tills snön å det riktiga mörkret nu tar vi solen, svetten, myggen å knotten till att börja mä.

I skolavslutningstider.

I går slutade min älskade Skruttan skolan. Hennes första riktiga skolavslutning var det. Vad hon har blivit stor... å jag har blivit gammal. Som vanligt så var hon hos sin pappa å nummera fru så dom kom sent att jag inte hann träffa henne innan. Å efteråt så vågade jag inte mej fram för var rädd att det skulle bli problem mä att hon skulle följa mä mej hem. Hon gillar inte direkt pappas fru. Så det känns lite tungt att jag inte fick kramma om henne å grattulera henne på skolavslutningen. Men hon kommer till mej på fredag fm å då ska jag kramma om henne å då ska hon även få den överrasknings presenten hon skulle ha fått igår. Men bättre sent än aldrig, å den som väntar på nått gott väntar alltid för länge ;). Men hon vet ju inte om Ponnylägre på SORF så än väntar hon inget mot när hon får veta det på fredag. Grattis grattis Skruttan till ditt första riktiga sommarlov. För hon kommer knappt vara nått på fritis denna sommar å det tack vara att jag inte har nått jobb. Å i detta fall är det ju bra men för min ekonomi är det inte nå bra :(

Fonder!!

Sitter här å funderar på hur jag ska få sommarn att gå ihop. Som ensamstående å arbetslös, hur ska man få pengarna till att räcka till att göra nått i sommar som inte kostar skjortan så man har råd att leva sen efter att man kommer hem å har gjort nått kul. Det måste finnas fonder som man kan söka hjälp i men... hur 17 hittar man dom då? Jag har ingen anning jag är helt värdlös på internet å detta mä att googla. Men det börjar snart bli dags att prova iaf om jag kan hitta nån fond överhuvetaget. Jag behöver/vill inte ha massor av pengar inför sommarns göråmål men.. till hösten när det ska köpas vinterskor, vinterjacka å termobyxor skulle jag villja ha lite hjälp att kunna inhandla bra å rejäla kläder. För som tex har mitt barn aldrig fått gått i ett par GoreTex skor som är såå super, för att dom kostar för mycket. Men ju äldre hon blir dessto viktigare är det ju att hon inte fryser om fötterna i första taget. Sen har jag väl alltid fått tag på vinterjackor/jacka på rea men... när det har varit rea nu så har inte pengarna riktigt vela räcka till eftersom jag inte har nått extra jobb längre som drygar ut min kassa. Ska ut å leta efter nån fond som jag kanske kan be om hjälp i så nu slutar jag att skriva här.

Men ååååå....

Min lilla dotter har gått å blivit medryttare åt ett travruss på 21 år. Han var så snäll å trevlig herre. En riktig pärla som barn ponny. Dottern var liite rädd i början då hon red men redan efter ca 2-3 min slappnade hon av å det såg mycket bättre ut. Han var lagom höjd att borsta, hoppa upp på å även rida. Sen när hon borstade av han efter ridturen så stog han nästan å somnade för han tyckte det var så skönt. Hon ska rida han 1 ggr/v men nu under sommarn kommer det nog att bli mycket mer om hon vill. Å det kommer jag inte att tveka på en sekund att det kommer hon att vilja göra. Så vem vet att när sommarn har gått så har hon lärt sej att galoppera på han. Tänk att få rida på en häst i sin egna storlek å sen lära sej lite av han oxå. Han älskar att hoppa så bara vi har kommit dit så kan man sätta upp låga hinder oxå. Eller riktigt låga kan han ju dessutom hoppa i trav utan att det blir förstora språng så hon åker av. Hoppas nu bara att hästen kommer att vara fräcsh å hålla sej frisk så kommer hon att lära sej jätte mycket på detta. Åååå jag är så glad för hennes skull, hur många 8 åringar har samma chans som hom just fått??!!

Nakenkatt å drömmar :P

Nu ska vi se om inte dottern å min dröm kommer att gå i uppfyllelse. Visserligen olika drömmar men ändå. Dottern vill nog jätte gärna åka på ponnylägret som hon är anmäld till men inte vet om :P å jag drog en rövare å mejlade på en annons på Blocket om nakenkattungar. Det var endast till sällskap så jag mejlade å frågade om priset eftersom jag vet att dom är DYRA å i denna annons stog inget pris. Så för att fråga om priset (visste att jag inte hade råd igentligen) å om jag annars fick bli fodervärd åt nån katt. Skrev katt för mej spelar det ingen roll om den är gamma eller ung nämligen bara jag "får" en nakenkatt ;). Jag får svar om att dom kostade 10 tusen vilket är mycket men dom här var lite billigare än andra som är till utställning. Sen skrev hon att dom hade inte funderat på att sätta ut nån av ungarna på foder men att dom kunde ju fundera på det. Så hon vill veta lite om mej å vilken erfarenhet jag hade av katter. Men eftersom jag har haft både perser (en ställde jag ut en gång) å bondkatter (varav denna honan fick ungar 2 eller 3 gånger. Så nu får jag se hur långt detta räcker å vad dom kommer fram till, har jag otur så kommer dom att sälja alla 4 ungarna. Den ena ungen var jätte fint tecknad med lite mörkt i ansiktet. Om jag kunde köpa en skulle jag vilja ha den. Men nu får tiden visa vad som händer till hösten OM jag får en foderkatt så får jag den i augusti. Så hoppas det går fort dit OM ja nu har turen på min sida.

Nu har sommarn kommit.

Och snart sommarlov å semesterar för dom som jobbar å går i skolan. Frågan är bara vad man ska hitta på för kul som inte kostar skjortan bara. Genom min arbetslöshet har jag ju inte för många kronor över för att göra nått kul mä. Jag hoppas att jag ska få pengar ur en fond som kan betala dotterns ponnyläger som jag har vågat anmäla henne till. Annars blir det knappert att få det att gå ihop. Sen blir jag å dottern bjuden på en Riga resa över midsommar. Det ska bli så skönt å sååå jätte kul. Vet inte bara hur jag ska få ihop pengar helt bara tills dess men i värsta fall får jag låna av min mamma å sambo. Sen om man inte handlar nått onödigt så kommer det ju inte att bli så jätte dyrt... hoppas jag ;o) Men detta på gott å ont blir första sommarn som jag är helt arbetslös å då ska jag å dottern bara njuta å bada å ha kul :P

RSS 2.0