Högfjällshotellet =)

Sitter nu för 4 dan på Högis hotellet. Vi har fått lånat en lägenhet i bostadsrättsföreningen, den är fin å det är kul att få ha kommit bort några dar. Även om vi ska åka hem imorrn men... jag skulle kunnat stannat tills på fredag kväll om det inte var för att jag ska bort på lördag förmiddag å jag hoppas komma äntligen in i min lägenhet hemma på fredag. Men barnet har åkt lite bob i den stängda skidbacken. Sen idag har vi varit till Lindvallen, för övrigt den enda anläggningen som är öppen nu av alla ställen. Vi hyrde ett par skidor till barnet så hon skulle få tesa att åka lite slalom. Vi stora hade oxå tänkt hyra skidor men vi kom iväg ner dit lite sen så det känndes inte som det var nån mening men lagom för barnet. Första åket var det stel å hon "rammla" för att stanna men efter att dragit upp henne igen å förklarat att hon ska försöka svänga å då göra stora svängar så gick det som en dans :P. Tyckte att hon skulle prova knappliften för att man orkar inte dra upp henne hela tiden. Å det var inga problem alls, hon fick hjälp första gången att ta liften å jag hjälpte henne av. Sen bara satt skidåkning liften av å på. Det var så kul att se att hon lärde sej så fort trotts att hon inte hade nån som åkte mä henne. Så hon åkte utan problem i ja... minst 2h innan liften stängde :(. Vid ett tillfälle vart hon lite haha kaxig i liften å rammlade å släpade mä en bit för att hon inte släppte. Sen skärpte hon sej å det hände inga mer missöden. Så det vore ju jätte kul om man kunde få åka tillbaka hit nästa år å kunna hyra skidor en hel vecka å åka nästan morron som kväll å att vi alla 3 kan åka.

Grr jag kan inte fatta....

Satt igår kväll å "lekte" lite ute på internet banken efter att jag hade betalt några räkningar. Å då kollade jag in barnets sparkonto som jag/vi öppnade när hon bara var en så där.. 2v gammal. Ska tillägga att jag skaffade internet banken för ca 3 månader sen där av att jag satt å lekte å kollade runt lite. Iaf så satt jag där å kollade på hennes sparkonto vad som har hänt på hennes konto. Allt ser bra ut mä hennes sparande som hon har månadsvis varje månad från barnbidraget varje månada. Tills jag kom till..... 090610... där var det en transaktion som gjorde mej jävligt upprörd!!!! Där hade hennes pappa gjort en överföring från hennes konto till sitt eget på hela 1000 kr. Ett "lån" som han inget sagt om + att det värsta var att han hade INTE lämnat tillbaka lånet. Han har inget rätt att ta ut några pengar från hennes konto för egenvinning eller röra den utan att underrätta mej. Detta är ju hennes sparkonto, så det får ju inte röras. Sen har han inte till skjutit några pengar alls till detta konto för det är som sagt barnbidraget som det dras från varje månad + att det är min släkt som har gett henne pengar vid födelsedag å jul som har satts in där. Men jag tog tjuren vid hornet idag på morronen. Fick han att lova att vid nästa lön nu ska dessa 1000 kr sättas tillbaka efter 1 års lån. + att vi ska ta oss snarast till Swedbank å skriva under att INGEN av oss kan ta ut pengar från hennes konto om inte bägge är mä. Detta är för bägges säkerhet. För just detta var jag skiträdd för skulle ske att han skulle "låna" pengar å "glömma" att betala tillbaka dom. Så nu ska det stoppas genom att kontot ska låsas å går han inte mä på det så får jag ta till nått mer drastiskt åtgärd så han INTE kommer åt att låna mer pengar av henne. Så hädan efter kommer jag att hålla koll extra koll på hennes konto tills det är låst å jag tackar gud att jag har skaffat en sån bra uppfining som internet banken så jag kunde gå in på barnets konto å kolla å då upptäcka vad som har skett!!!!

Nu kommer våren å kanske lite ljusning....

Det är så härligt nu när solen börjar skina å man har äntligen fått sin första solsveda i ansiktet ;). Jag börjar även få lite sol även i min själv å mä det ett litet lugn i själen. Det ser ut att bli så som mitt barn vill å jag verkligen tror att hon kommer att må mycket bättre av. Det är en ändring i allas liv om så ändock bara i 2 månader till att börja mä. Bara pappan vänder det negativa mot nått bra att det kommer kanske att funka bättre då dom är tillsammans under en kortare tid istället för att ha en hel vecka där det kantas av en grining sambo å ett lesset barn som känner att hon inte har nån i ryggn att luta sej imot när det stormar som värst. Jag försöker att uppfylla barnets önskan att hon ska få bo mer hos mej å mindre hos pappan. Hon vill det själv pga att pappas nya sambo "inte är snäll" mot henne. Å då kanske det kan bli lungare stormar när barnet bor mindre hos dom. Å betanke på att ett halv syskon är på g så lär det ju inte bli bättre. Menar man blir ju inte lättare å gladare så därför kan alla sparas av att man kortar deras vecka. Men det gäller bara att få pappan att förstå att det han "förlorar" nu kommer han rätt säkert att tjäna på senare. Förstår att han är lessen för det skulle ja oxå vara men mitt upp i allt så måste man tänka mer på barnet än sej själv i detta fall. Säkert svårt men... då får man leva mer för barnet under dom få dagarna man har henne istället. Ibland är det bara att bita ihop å gilla läget......

Ibland undrar jag bara....

Så som jag har fått ringa å tjatat på en viss människa på Salabostäder om renoveringen av badrummet. Å inget hänt men.. så en dag så lackade jag ur då jag tyckte han hade en attidyd mot mej som jag som "kund" inte gillade. Jag gick igång rejält å han fick nästan veta ett å annat men jag sa inget otrevligt (tack å lov) det höll jag för mej själv. Så fick jag äntligen ett datum å en lägenhet som jag å barnet kunde bo i under tiden. Han på Sala bostäder var "stolt" över att han hittat nånstans åt mej å bo å jag såg fram imot att testa att bo inne i stan. Han sa att jag skulle höra av mej veckan innan så skulle jag få se lägenheten. Ringer veckan innan å vi bokar en tid. När vi sen kommer dit så.. bor det folk där.. så jag kommer bara innan för dörren å får kolla in lägenheten där ifrån. När vi kommer ut så berättar han att lägenheten är väldigt spartanskt möblerar å jag skrattar å säger att det går nog bra det är ju bara en kort tid. När tisdan kommer å jag ska få flytta in så har jag packat barnets grejor dagen innan så på fm åker jag över till lägenheten för att lämna dessa grejor innan jag åker till kontoret för att lämna nycklarna till min lägenhet. Å det är tur...... för vilken chock!!! För det första så är det grus i hela lägenheten, ska jag bo där så behöver jag börja mä att städa å det känns inte som jag ska behöva göra det. Sen tittar jag in i vardagsrumet eller vad man ska kalla det, var ju ända rummet jag inte såg från dörren. Det stod EN fotölj å ett köksbord mä 3 stolar där, det var det ända. Å där hade denna männsika tänkt att jag skulle bo mä mitt barn. Hallå vad tänkte han mä igenltigen, det vet jag inte. Men när jag såg detta så gick som luften ur mej totalt. LÄmnade grejorna å åkte raka vägen till kontoret lämnade nycklarna där å passar oxå på att klaga på denna lägenhet så säger att dom får fixa ett annat boende eller så får jag försöka göra det mot att dom reducerar min hyra. Så hon skulle se vad hon kunde göra. Hon hörde av sej några timmar senare (tidigare än vad jag trodde så en stor erloge till henne) å hade en lägenhet på g. Men endast till nästa lördag för sen var den uthyrd. Men jag hade fixat ett annat boende då iaf över helgen sen får man se om jag behöver/måste ta lägenheten som som hade. Men se vad man kan råka ut för om man inte har skinn på näsan. För denna kille/man på Salabostäder har tyckt mycket konstigt under resans gång + att denna lägenhet faktiskt blev droppen. Jag skulle aldrig klara av att bo där själv å då ännu mindre mä mitt barn.

RSS 2.0