Så var det städningen ja

Ibland kan det fakktiskt vara kul att städa men idag var det bar öken. Har bara röjt lite å bytt rent i sängen. Sen kom jag helt av mej. Eller jag har ju dammat lite oxå. Har ju gjort för arbetet inför morrondagen. För imorrn så måste jag dammsuga å torka golvet, jag blir galen på mej själv när jag smiter undan så här.

Men blir väl så när änns humör åker upp å ner å sen är jag ju så trött. Men jag hoppas att jag snart kommer att bli piggare, för det blir ju ljusare å ljusare ute.

Sen är detta helgen på länge som jag har inget planerat fast jag är barnfri, det är skönt men.. det blev tomt. Men kan vara kul att testa å ta helgen som den kommer. Å idag så kom den inte mä nått alls, å det kändes konstig men... orkar inte bry mej.
Men nästa helg ska jag å mitt barn å en väninnan + hennes barn åka till Åland fram å tillbaks mä Eckerö Linjen å då försvinner hela lördan men det ska bli såååå kul att åka mä den båten igen.

Å jag vill rida.

Hmm fick ett mess från min kära syssling för nån timma sen om att hon kan inte rida sin häst för att hon får ont i ryggen. Å vill att jag ska komma å rida han så ofta jag kan... men :( det kan ju inte bli så ofta. Vi bor ju för 10 mil ifrån varann så det är ju inget man kvistar över bara så där å gör. Det är en sååå hel mysig häst men.. spelar inge roll när det är dessa alla mil mellan oss.

Å jag har ju en tyst överrens kommelse mä mej själv å det är att jag ska hålla mej ifrån dessa djur för att jag vet att min längtan efter att få rida, mocka å sköta om en häst det... det.. är ju mitt liv. Det har varit mitt liv i så många många år så det kan inte tro. Jag vart skötare på en häst som jag fick rida å även tävla en del  redan som ja var jag 16 år. Sen fick jag min första fodervärldshäst när jag var 20. Sen så skaffade jag min första häst när jag var 26 å sen haft egen häst fram till för 2 år sen. Å det är 10 år å då hade jag även 2 stora hästar i min ägo som jag red å skötte.
Hästar är sååå härliga djur så..... man blir ju helt sjuk ju.

Änligen fredag å jag är såå trött.

Detta är fösta fredan/helgen på evigheter som jag är barnfri men.. har inga planer för helgen.
Känns konstig men.. känns som jag kommer att ta dagen som den kommer, å det känns
oxå helt okej. Men just nu är jag bara jätte trött å har lite tråkigt. Så jag ska sätta på en dvd
om det inte är nått att titta på, på teven.

Ska kolla det först å se om det är nått se värt annars som sagt ska jag kolla på dvd: Om en pojke.

Nähe nu har jag inte tid att sitta här längre för nu är det dags att göra nått.

Bye bye

Vet inte vad jag ska skriva

Jaha så har en ny dag gått å det är en ny snart på g in. Ska bara sova så är den nya dagen här.
Veckorna går så fort speciellt när jag har dottern å jag jobbar så tar ju veckan slut så fort att jag hinner knappt
reagera på det så är det fredag.

Ikväll har jag packat barnets väska in för pappa veckan, han ville ha det så. Hoppas bara att man har fått mä sej allt. Sen dom har ju lite kläder kvar så jag är inte så orolig att det inte ska räcka till.

Sen denna helg har jag inget planerat så den ser jag fram imot mä blandade känslor för ja är lite bortskämd nu att antingen ha nått att göra eller så inte sitta själ. Samtidigt så känner jag att det ska bli så skönt att få sova själv å länge.
Sen bara få göra som man vill mä allt utan att behöva ta hänsyn, kolla på film eller bara göra som jag vill. Å det ska bli jätte skönt. Men det kommer kanske att bli seg men nä jag är inte så oroligt.


Allt ordnar sej så jag ska nog njuta samtidigt som jag ska sakna :)


Sinnes stämningen.

Min sinnes stämning bara åker upp å ner mest hela tiden.
Nyss var jag glad för att nästa så kastades jag ner å var deppig.

Tycker att alla är så glada å kära, men själv sitter jag här ful/otrevlig å tråkig.
Men men det passar väl mej bäst.

Men som sagt jag hoppas ännu på att min prins mä den vita springarn ska komma å dra upp
mej på hästen så vi får galoppera iväg =)

Att inte våga säga nej till jobb.

Jaha denna vecka bara fyller på helt plötsligt med jobb. Först skulle jag bara jobba onsdag å sen fick jag även måndag å tisdag. Sen idag vart jag till frågad om resten av veckan å hela nästa vecka.


Sen till det där att inte säga nej.

Jag jobbar ju igentligen i "köket" men har 1 ggr fått hoppat in å gå dubbelt med Eva å städa. Nu är det så att den ena lokalvårdaren ska vara ledig nästa vecka å hon har lite viktiga ställen som inte riktigt går att låta varannan. Speciellt ena stället. Så då frågade chefen mej om jag kunde städa å jag tackar ja för jag trodde i mitt en fall att det var att gå dubbelt igen för det gör jag gärna. Men... så var det inte, utan jag skulle få gå själv. Men jag har ju inte varit på så många ställen i husen utan igentligen bara nere i sutteräng.
Men då jag sa att jag inte vet vad hon har för områden så skulle jag få en dags introduktion.. ja ja å det är väl bättre än inget alls men det känns för lite.
Så jag kommer att få ringa till dom andra hela tiden å fråga vart jag ska å inte ska. Men det är ju bättre än inget alls.

Sen ger det ju lite pengar å förhoppningsvis så blir det ju en hel del pengar oxå. Så jag å barnet å jag själv kan få göra nått kul. För det är långa dar på fritis å tidiga morrnar när jag jobbar

Vill oxå vara kär å glad..

Såg just Bonde Magnus gifta sej mä sin Emma på teven.

Då kom jag på att jag oxå saknar nån att vara riktigt kär i.. visst jag tycker om nån väldigt mycket men, det är hur som inte samma sak. Så nu vart jag ju nästan deppad för jag känner nu att jag saknar nån i mitt liv som jag älskar å är stolt över, nån att visa upp.

Men känns som jag får nog vänta bra länge till så länge jag umgås med denna människa som jag tycket väldigt mycket om. För jag kan ju inte släppa in nån mer i mitt liv så länge han lever vid min sida.

Ja ja han kommer väl nån gång på sin vita springare :)

Humöret ä på topp, Rölle äger!!

Idag har jag ridit Rölle. Visst visst var han lite travar stel i början som alla "såna" kusar. Men.. han lärde sej rätt snart vad jag ville å menade när jag piffade å puffade mä han *ler*.

Han vart till slut så fin som jag ville ha han.. för mej hade det räckt att han sökt sej framåt neråt men.. han gick steget längre ner :P å det var bara super.

Fast när Gunsan som äger hästen satte sej upp på han så.. gick han mycke myck bättre. Började slappna av mer å började tugga mycket mer på betet. Å det var ju kul att se, för det är ju hon som ska rida han sen.

Så nu får hon nog ordning på Rölle så han kan komma till start igen å det vore ju jätte kanon om han kunde göra det.
Jag är glad för Gunsans skull mä Rölles fram steg, så nu håller vi tummarna på att laser Lotta tycker att han har blivit bättre av Gunsans  Longering å att han inte har ont i ryggen imorrn efter dagens riding.

Men uppdateringar kommer att komma både från Gunsan genom mej å från mej. För nu vill jag ju åka dit å rida om nån månad å se hur det har gått å vilka framsteg han har gjort.

Söndan kommer att äga!!!

Ska åka hem på lördag å bara det i sej är ju faktiskt kul eftersom min kära mamma fyller imorrn. Å i sättlet för att jag ger henne nån present så lånar hon mej 4500 kr ( men det är en helt annan historia varför ).

Men på söndan ska jag hem till min syssling å hjälpa henne hur man rider hästen i form. Den har fått problem i ryggen som så många andra travare :(. Men detta *ler* kan bli lite problem för henne för detta är en nordis travare med vilja.. säger hon men det är det jag ska dit å testa.

Men det ska bli sååå kul att sitta på en häst igen, det är 10 månader sen, sen som jag satt på en häst. Å ska väl inte göra det nu heller för jag kommer att må dåligt sen efter nån dag. För jag saknar min häst sååå som jag vart tvungen att sälja för 1,5 år sen. Men jag hjälper ändå så gärna väldens bästa Gunzan å Rölle är ju bara så mysig så det är det värt.

Haha ska be Gunzan ta kort när jag sitter på han, så kan jag sätta in det kortet här så får alla se beviset att jag har suttit på en häst igen. Så nu trotts att jag ska jobba på måndag igen så bara längtar jag tills det ska bli söndag fm så jag kan få sitta på en häst igen.
Som sagt om jag inte återkommer innan så gör jag det då för att berätta hur det gick å hur svettig han å jag blev under ridturen *ler*

Patrik 1,5.. äger.

Snacka om att denna film Patrik 1,5 äger.. den är bara super. Jag kan rekomendera alla att se den.
Men man bör kanske inte vara en kille mä värsta sortens bög fobi för då är det kanske ingen bra film att se ;).

Var på filmen igår kväll.. å vad jag skratta å vad jag led med Sven å Göran som trodde att dom skulle få ett å ett halvt
årig bäbis men får Patrik 15år... istället.

Så ta reda på när den går i din närmsta stad å ta med trevligt sällskap å gå å kolla på den, du kommer
inte att bli besviken, jag lovar :P

Snö mera snööö..

Jag är tok galen i snö, så ge mej flera meter snö. Så mycket å lite till som det var på 70- talet, vet att det är länge sen men ... så mycket snö vill jag ha. Man kan göra sååå himmla mycket kul när det är snö ute. Jag är tok galen i att åka stjärtlapp tex.

Så snöa på nu å håll det lagom kallt en så där - 5 sen leker livet :P

Vad det är lätt att bli sänkt.

Dom sist 2 åren har mitt liv hela tiden åkt berg å dal bana. Men jag trodde dum som jag var att detta år skulle bli ett bättre år. Men.. icke se nicke att det vart det, det börjde "skit" å nu verkar det bara rulla på.

Jag gillar tex inte att folk "beskyller" mej för att hålla nån hemma när dom vet att det är helt tvärt om. Jag försöker verkligen att få han att gå ut med sina vänner å sitt umgänge. Men om han inte vill för han vill mycket hellre göra nått annat. Hur gör man då?? Det skulle jag vilja vet. Jag orkar inte snart ta mer "skit" för då.. ja då vet jag inte vad jag gör men jag måste bryta mönstret på ett eller annat sätt. Så jag kan försöka må bättre för en stund iaf.

Men ibland undrar jag om folk skulle bli glad över att jag bryter hans å mitt umgänge, om det är det som dom är ute efter å ibland så.. känns det som att dom vill bara ha mä han ut för då kommer alla till å från krogen utan att nån stackare har behövt tjatat på att folk ska köra.

Jag vet inte men.. idag vart jag nog lite lessen utan att nån märkte det.

Men men det som inte dödar det härdar men... kan jag snart bli mer härdad. Nä... å då är det dags att tänka över min livs sitvation rejält å verkligen göra nått åt det denna gång. Allt skulle vara sååå mycket lättare om man inte hade barn.

....

Jag skrev ditt namn i sanden
Men vattnet sköljde bort det
Jag skrev ditt namn på en sten
Men solen blekte ner ditt namn
Jag skrev ditt namn på ett löv
Men vinden förde bort det
Jag skrev ditt namn i mitt hjärta
Å där för evigt stannar


                                                     .........................................................................


                                                         Jag har glömt bort vad kärlek är, hur det känns att tycka om
                                                         Jag minns sorgen när du gick, men inte glädjen när du kom

                                                    ...............................................................................


                                                                            Du säger att du älskar regnet, men när det kommer så fäller du upp paraply
                                                                             Du säger att du älskar vintern, men när vintern kommer, stänger du dörren
                                                                            Du säger att du älskar vinden, men när den kommer, fryser du
                                                                            Därför blir jag så rädd när du säger att du älskar mej
                                                                         

Arboga äger...

Av tomten iår fick jag å Bina en varsin "munk"jacka som det står Arboga på, på ryggen.

När Bina skulle använda sin idag så säger hon: Mamma, Arboga äger =)
Så man kan säga att Bina är rätt drillad av sin mamma ;)

2009 blir oxå en skit år...

2008 var ett skit år med vårdnadstvist å mycket bråk. Så jag hoppades inerligt att 2009 skulle komma  iaf bli lite bättre än förra året. Men så idag... fick jag räkningen från den tivisten.

Hade fått en preiminär uträkning på lite över 5000 kr å  hade precis börjat vänja mej vid den tanken.. men den "slut" räkningen som kom var 1900 kr mer.

Till saken hör att jag är arbetslös å har varit det så länge att jag bara stämplar på 70% vilket gör att jag får ungefär 8500 kr i månaden å har en hyra på 3900 kr. Så bara där har jag ju inte massor av pengar kvar.

Men denna räkning vill jag ju betala av så fort som möjligt men.. hur gör man det när man redan lever på gränsen å nästan strax under. Så jag har en önskan att kunna betala 1000 kr/månaden... men inser nog mer å mer att det kan bli jätte svårt. Tänk om man kunde ta ett lån på hela eller på halva räkningen så man kan betla allt i lugn å ro på en längre tid.

Men fyy vad jag är deppig å jag som hade sett fram imot att få gå ut på lördag å bara ha det skit kul, det är så få 30+ som jag kan gå på. Dom har en viss förmåga att infalla på mina barn helger å eftersom jag inte kommer här ifrån har jag svårt mä barnvakt. Å till mina föräldrar är det ca 10 mil så det är ju långt att köra henne dit för en natt oxå.

Jaja ska nog strax gå å lägga mej å tycka jätte synd om mej.. för det gör nog ingen annan ;)

Timvikarie, är inge kul att va.

Alltså jag är jätte glad att jag har ett "jobb" att gå till ibland å det är ett jobb som jag bara älskar å inte vill bli av mä. Är ju arbetslös så jag vill jobba så mycket som det bara går, visa mina framfötter så dom kommer ihåg mej om det blir nått ledigt jobb där.

Men.. så finns det MEN...

Det är ju baksidan å det är ju att man får jobba när alla andra vill vara leldig mä sina barn.. vilket gör att mitt barn.. inte blir ledig å det känns inte så kul jämt. Visst visst det är säkert mindre barn där då å kan på så vis bli roligt men... det kan ju vara skönt att få vara hemma oxå å sova om morrnarna tex å leka mä kompisar.

Men har just kollat att jag har min lilla söta dotter när det är både sportlov å påsklov. Å sportovet har jag mer eller mindre lovat bort mej redan men.. påsklovet.. ja då vill jag vara hemma lite med mitt barn sen får folk tycka å tänka vad dom vill. Jag vill oxå kunna umgås å åka väg å göra nått kul med mitt barn en varda.

Nu är söndan här..

Nu har jag å Bina varit på julfesten som vi går på varje år. Det är rätt kul att få träffa andra föräldrar å deras barn. Sitta å prata lite å ha lite trevligt kan vara riktigt okej. Sen denna julfest har alltid liten teater snutt i å lite dans. Sen är det fika å lott dragning å sen kommer ringdanserna.

För ovanlighetens skull så vann vi faktiskt på en lott.. å det trotts att vi bara köpt 4 lotter. Så det var kul att vi gjorde det.

Nä nu ska jag förbereda mej för en eventuell resa in till bowlinghallen i Sala å kolla på lite ögongodis.

Haha söndan är räddad!!

Först vart det bokat att jag å barnet ska på julfest men strax efter så fick jag vet att ja oxå ska boka in bowling i Sala på kvällen. Sååå härligt när man kan få insides information om när det är ögongodis som spelar.

Så självklart måste man ju nu dit.. går ju inte att banga. Lite synd att dom ska spela lite halv sent men.. haha vad gör man inte för att få ögongodis. Jag gör ALLT........

Men å vad träligt.

Kan inte förstå hur man kan ha det sååå träligt fast man äntligen har fått hem sitt barn efter 12 dagar borta hos sin pappa. Hon har blivit så stor nu så hon sköter sej själv på gott å ont. För nu sitter hon på sitt rum å leker mä julklapparna som hon inte han leka mä efter jul där.

Men imorrn verkar det som alla bangar så.. ja å Bina får åka in till badhuset själv. Men det kan vara skönt det oxå fast både hon å jag tycker det ju är mycket roligare när man har nån vän med sej att prata å leka mä ;)

Men det blev inte varken Busborgen i V-ås eller Aqvanova i Borlänge så då får det bli badhuset här istället. Alltid nått å bättre än inget alls.

Suck suck suck..

Jag har så träligt så det kan ingen ana. Är så van att jobba nu så detta att helt plötsligt bli ledig vart inte så underbart som jag såg fram imot. Kanske är för att jag inte vet nått mer efter onsdan. Ska inte jobba nått förrns då vad jag vet å nu när all ordenarie personal är på plats igen så.. jag då lär det dröja innan man får jobba nått. Å sen blir det bara nån dag då å då så ja.. då måste jag snart tacka nej till ett skit roligt jobb för att mina extra dagar är slut.

Men det är tur att min ÄLSKADE barn kommer nästa vecka så jag bara blir själv på för middagarna då hon går i skola. Sen kommer hon mä bussen min lilla darling. Jag bara löööööv henne, nästan mer än mitt egna liv.

Nu börjar det bli dags :(

Nu håller jag på å städar undan dom flesta julsakerna. När jag är klar så kommer bara granen å julgardiner å ljusstakarna vara kvar. Men på lördag eller söndan åker granen ner i pappförpackningen igen å ljusstakarna blir nog kvar till trettonde knut men det är ju oxå rätt snart. Sen... ja då är även denna jul över. Å det är på gott å ont. Det är jätte mysigt när allt kommer upp å inge roligt att plocka ner. Men detta år har det inte varit samma mysighets känsla på julen som jag brukar ha varför vet jag inte men... det är så iaf.

Så nu åker grejorna ner i källaren...

Då är dessa "helger" alldels strax till ända.

Så är det trettondansafton imorrn. Kan nån fatta att förra året med allt skit som det förde mä sej redan är slut. Det hände mycket men... inget blev liksom gjort känns det.

Jag hoppas bara nu att detta år 2009 ska bli mycke bättre eller iaf bättre än förra året, det vill ja inte ha tillbaka på någotvis faktiskt. Så mycket krig å bråk som det har varit så hoppas jag att -09 kommer mä lite mer fred.

Jag önskar att jag kunde ge mej 2 bra nyårslöftet men.. jag är ju så gammal nu att jag vet att det inte är nån ide att säga några för man bryter dom  bara. Men det ena försökte jag med redan förra året mä ett desperat försök å det var att få flytta in till stan. Men näpp än bor jag kvar här dit jag flyttade för nästan 2 årsen.. å.. det är inget som jag kan göra nått åt just nu vad det verkar iaf.

Nehä inget blir bättre för att man sitter här å beklagar sej så nu ska jag sätta fart å få nått gjort.

RSS 2.0