Är så UNDERBART lycklig.

Så här glad har jag nog inte varit sen.... typ -96 när jag köpte min första häst (som tyvärr är i himmlen sen flera år tillbaks) Allt bara pekar uppåt just nu. Har mått dåligt så mycket å länge nu så.. flera små grejor får mej nu att sväva på små rosa moln. Jag har haft som julafton i 2 dar nu så.. vad ska nu själva julafton göra mej glad mä tro, det finns nog inget men vad gör det. Hoppas inte nått skiter sej men lovat är lovat å det gäller barnets pappa/sambo så hon/dom inte ändrar sej. Sen kom det ju MASSOR massor av snö bara så där igår. Sen kunde en av mina bättre följa mä till Åland en 24h mä sin son. Det är min dotter som vunnit en 24h å ville ha mä sej nån kompis å då frågade vi Rosie å Bias o dom ville. Hon skulle bara höra mä jobbet om ledigt.. Å hon fick LEDIGT. Å det som hände idag förutom att Rosie fick ledigt är att jag nu helt plötsligt kunde skaffa ett helt vanligt VISAkort. När ja ringde å frågade för säkert 5-6v sen så var man tvungen att ha ett fast jobb eller gå på CSN för att få det. Å eftersom jag tyvärr inte hade nått av det.. så fick jag inget. Men idag drog jag en rövare å frågade då jag var in å tog ut pengar.. å då var det inte tal om att man skulle ha fast jobb. Bara en "lön" som gick in å det gör ju min a-kassa. Åååå jag är så härligt GLAD.. vad kul det känns att få vara det för första gången på jätte länge. Hoppas att det varar jätte länge... men jag är så glad så länge det varar!!

Snö snö SNÖ.....

Äntligen kom den efter längtade snön. Tror att alla har längtat efter den, tycker att alla har skrivit om den lyckan som status på facebook. Vi hade lite snö igår men... men inatt så hade det rammlat ner en hel del, för att inte tala om det som har rammlat ner under hela dagen. Det har kommit decimetrar kan man verkligen säga. Hoppas nu bara att detta får stanna fram å över jul å gärna längre, inte mej imot om det stannar nu till januari ut men det är väl ingen risk. Man får suga i sej nu att snön har kommit till slut å att det är ljusare ute, så länge som den nu vara.

14/12...

Jag kan inte fatta.. det är julafton om precis 10 dagar. Tycker att detta år har bara sagt svirs å så är det snart jul igen. Sitter här mä samma ångest som förra året hur jag ska få pengarna att räcka till å vad jag ska köpa för julklappar till barnet. Jag har köpt en jumper till en... å hur jag än letar så är den borta. Då har jag nog gömt den lite för bra känns det som. Eftersom jag inte själv hittar den hur jag än letar. Jag måste leta lite till, jag måste ju hitta den så jag kan slå i den å lägga den under granen på torsdag när den är upp plockad å hoppsatt. Ska bli skönt när julen är borta å.. till en viss del även nyårsafton. Det är samma bekymmer som varje år... alla sliter å drar i en mä sämre å sämre förslag än den andra. Så det beror på vart vi ska sova hur länge vi stannar kvar hemme i nyår. Det lutar mer å mer åt att jag inte åker hem över julafton. Utan ska nog chocka kroppen å vara hemma. Det kommer att kännas jätte konstigt men.. bara att apceptera att det blir så här när man är separarerad å bor många mil ifrån sina nära å kära. Det som jag då ser fram imot om jag blir hemma att ja vill gå på midnattsmässan som är halv 12 på natten. Det är inget vi har hemma.. vad jag vet, så detta vill jag inte missa om det är så att jag har chansen. Men men den som lever får se......

Tomteland.

Igår var vi till Tomteland. Allt såg sej likt sen jag å Bina var där för... ja jag tror det börjar vara 4 år sen. Men det gör inte så mycket för då vi var där förra gången så var det slutet på augusti å det regnade. Inte så jätte mycket julstämmning då precis. Igår var det iaf lite snö å det var säkert -2 minus. Så något mer juligt var det iaf. Men vi gick nån trollrunda å gick å kika runt där borta i 4h men det räckte mer än väl. På slutet så delade dom ut facklor så det skulle lysas upp fint å sen avslutades det sen mä ett litet fyverkeri. Det var kul att ha varit på Tomteland igen men.. jag känner att man ska nog inte åka dit för ofta. Så nu får vi se om det haha dröjer 4 år till nästa gång. Å risken är att det är sista gången sen är barnet så.. stort att hon nog har "vuxit" ur det.

Gruvans julmiddag!!

Jag som trodde att man bara åkte ner på 60 m men misstänkte att det kan vara svårt att fixa bord där men.. det kan ju ha löst sej på nått sätt att det gick. Men men nä nä vi var ända ner på 155M.. som började mä en skakig hisstur på 4min å 13 sek. Hua jag som INTE riktigt gillar hissar :( gillade inte riktigt denna resa. Jag började må illa å vart lite rädd.. tänk om nått händer där nere, ja har ju iaf min dotter mä mej. Det tog mej flera minuter innan denna ångest släppte å jag glömde att vi satt så långt ner. Men det var en upplevelse det var det ju, som man ändå var lite stålt över bara man började ta in alla intryck som blev. Maten var helt okej, inte wow men den var ätbar. Det var inte fullt så denna middag verkar/verkade inte vara så efter frågad som jag trodde. Men vi var iaf 22 pers mä oss 3. Det ända smolket i bägaren var att ett sällskap hade fått lite för mycket innan för västen å sjöng å skrållade å det ekade bra i det gruvrum som vi var i. Vilket jag kan tycka att det inte passade sej av flera skäl, vi var ju inte ett slutet sällskap å då tycker inte jag att man gör så. Å ibörjan när dom drog igång så var jg orolig över att berget skulle börja röra sej.. haha eftersom jag var rädd. Men detta var helt klart en... KUL GREJ!!!!

3 rätters julmiddag nere i gruvan.

Nu sitter jag å laddar för att snart åka till Sala Silvergruva. Vi ska åka ner på 60 m tror jag å där ska vi äta en 3 rätters. Det ska bli så kul, spännande å se hur dom har dukat å vad det är för mat som man får. Det som är det svåraste är ju vad man ska ha för kläder på sej.. det eviga tjatet när man är tjej. Men.. nu kan jag tänka att detta borde vara lättare eftersom man kommer sitta fullt på pälsade där nere efter som det är ca 5+ grader bara där nere. Så man behöver inte klä sej jätte snygg men haha ändå har jag problem. Känns som det skulle vara lättare om man fick klä sej snyggt. Men men man är väl aldrig nöjd heller känns det som. Men jag får återkomma senare mä ett omdöme om hur många + poäng detta besök får det kostar iaf 495 kr/person så då ska man väl få nått bra att äta trotts att man betlar för att äta nere i gruvan. Det som oxå är lite kul det var bara 3 sittningar nere i gruvan å jag/vi lyckades få en som passade mej å mitt barn. Men jag vet iofs inte heller hur stor efter frågan har varit men som sagt det får vi nog se när vi kommer dit. På mä hjälm å sen så går vi eller åker vi ner :P

Alltså jag mår så dåligt!

Jag mår så dåligt över flera sitvationer som jag inte kan rå på å det känns ÄNNU jobbigare. Det är bråk här å det är bråk där å det är bråk där. Å på nått sätt är jag inblandad i alla 3 helt utan min vilja.. skulle jag vilja säga. Kan inte denna himmla piss juls hysteri vara över... JAG VILL INTE MÅ DÅLIGT!!! Julen är jätte mysig å trevlig men.. jag mår så dåligt ändå av den stundtals. Jag pinar mej mä jullåtar jag pinar mej att gå in på den ytterligre nya ägarens blogg å kan läsa om Nattis, fatta å förstå... hon var sååååå himmla nära att bli min igen... så bara vipps så försvann hon. Jag gråter å jag gråter.. hon är min bästa häst.. vi hade mycket kul å visst det var väl gånger hon inte låg på haha tio i topplistan precis men.. Ja nån ny häst lär det då aldrig bli å... aldrig Nattis. Sen är det så mycket små bråk runt mej så jag orkar inte snart stå imot allt. Alla säger å vad du är duktig som orkar stå imot men... fatta vad det kostar mej många tårar å ilska. När dom/han inte förstår ett jävla skit. Jaja nu är det dags att sova, vilket oxå betyder att kudden kommer att bli våt av tårar. Å då är den inge skön att sova på men.. vad gör det om 100 år. Den tar imot mina våta tårar å klagar aldrig en gång över att den blir dyngsur å måste kramas ur.

Den 30 års festen!!

Var på Johans brors 30 års fest igår. Det var rätt trevligt å det var en bra stämning. Bra musik å så kom dansen igång. Först gick det lite trögt som det alltid gör men nångra vågade sej rätt omgående upp för att dansa vilket lede till att fler å fler vågade sej upp. Sen hände nått... det blev ett bråk ett triangeldrama eller vad man ska kalla det. Några börjar gruffa, skrika på varann. Å det var 2 av mina vänner som började skrika på varann. Men jag tog mä mej den ena tjejen ut som bråkade för att prata. Alltså jag kan inte skriva allt här det är för invecklat men.. det slutar att det är 4 personer, 3 tjejor å en kille som bråkade. Då förstår ni säkert vad dom bråkade om. Jag kännde mej som värsta fredsmäklaren, sprang å drog i sär folk hela tiden. var det inte den ena så var det den andra å var det inte den andra så var det den 3 dje. Haha vilket jobb jag hade. Men jag kände rätt snart att enda sättet att få stopp på detta var att ta mä min bättre vän hem. Då skulle det lugna ner sej på stället eftersom hon var den som var huvepersonen i det hela kan man säga. Efter mycket om å men så fick jag faktiskt mä henne hem (det är bara gudarna som vet vilket jobb jag la ner för att få mä henne hem) Men till slut fick jag mä henne hem å jag var kvar där en stund innan jag gick för att hon skulle få låsa dörren å lägga sej. Kontaktade då ena tjejen å fick veta att det hade blivit lugnare så... det var skönt att jag insåg att det var rätt att jag å min vän skulle gå hem. Klockan var iaf rätt mycket å hon full å trött. Nu så här mä facit ihanden så hoppas jag verkligen att alla ska bli sams igen att det bara var en fylle grej helt enkelt. Å att den där stackars killen inte åkte hem tidigt imorse betanke på att han bor många mil bort. Allt för många mil bort för att skicka nån hemifrån att hämta han å vända å åka dessa timmar hem igen. Så nu återstår att även om deras vänskap har fått en liten törn att dom ska bli vänner igen å att när som nu förhoppningsvis pratar ut om detta imorrn att dom kan avsluta samtalet mä att dom skrattar.

Snart jul!

Nu har första advent varit å man har lite julstämning i kroppen. Med julpynt lite här å var å så nu kylan på det... då borde det inte kunna bli bättre. Men det är faktiskt så.. det kan bli bättre. Jag skulle vilja ha ro i mitt privatliv slippa bråka å jävlas så gott som jämt. Men om man bortser från det så har mitt liv förändrats lite iaf för detta bråk har ju funnits i mitt liv så länge som 1.5-2 år så det är jag så van mä. Så har jag inget timjobb längre. Jag har blivit av mä mitt älskade jobb på Salas fängelse. Jag bara trivdes där,å det var kanon arbetskamrater (bortsett från ett undantag som det alltid finns) så var det bara såååå.. underbart. Det är väl därför som jag inte fick ha jobbet kvar :(. Det finns "visst" nått som heter LAS som ska vara till en fördel för alla timjobbare. Men för mej blev det min "död" på Salberga. Jag har nu jobbat där så mycket å så länge att jag har bara några få dar kvar tills jag blir LASad å... då är det tack å adjö. SKIT TUNGT!!!!! Det var inte mä glädje som jag lämnade in mina kläder precis, utan mä ett tungt hjärta. Så nu står jag här på skratch igen.. å har inget att göra. Visst visst nu till jul så är det ju på gott å ont men.. jag vill JOBBA. Men men.. nu till verkligheten.. söka jobb... som inte finns....

RSS 2.0